Ez egy kicsit a minek nevezzelek kategóriába tartozik, mert átmenet a pizza és a zöldséges (liszt nélküli) tésztájú lepény között. Mindenesetre a "mindenképpen ajánlom!" kategóriába tartozik, az már egyszer biztos.
Liszt- glutén- és cukormentesen egy finom ebéd vagy akár vacsora is lehet, a csicsóka áldásos hatásaival ötvözve.
HOZZÁVALÓK
300 gramm csicsóka
100 gramm túró
80 gramm reszelt ementáli
só, bors
1 ek szárított bazsalikom
1 ek szárított oregano
2 tojás
pizzaszósz,
feltét ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt melegítsük elő 220°Cra.
A csicsókát pucoljuk meg, majd a feldarabolt ementálival és túróval együtt tegyük egy késes mixerbe. Pürésítsük össze, keverjük hozzá a tojásokat és a fűszereket.
A masszát öntsük egy 24 centiméter átmérőjű szilikon tortaformába, vizes kézzel nyomkodjuk le és a sütő középső rácsán süssük addig, amíg már nem "remegős", és szép színt is kap (kb 30 perc).
Vegyük ki, kenjük meg a szósszal, szórjuk meg a feltéttel, és tegyük vissza annyi időre míg a tetején a sajt megolvad, és kissé megpirul.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése