Az kókuszimádóknak - mint Én is vagyok - ezek a kókuszos kekszek maguk a mennyországot jelentik. A kókuszliszt mellett olyan hozzávalók vannak benne mint a kókusztej, a kókuszvaj és a kókuszreszelék. A vörös áfonya már csak egy kis pluszt ad hozzá, ezekhez a mesés, könnyű omlós kekszekhez. (Csendben jegyzem meg, a kókuszt nem szeretők is örömmel ették, ez azt hiszem valamit jelenthet). A gluténmentes étrendbe is könnyen beilleszthető desszert, mert a kókuszliszt mellett xylitollal készült.
HOZZÁVALÓK
60 gramm kókuszolaj
80 gramm kókuszliszt
60 gramm kókuszreszelék
250 ml kókusztej (cukrozatlan)
1 kk vaníliakivonat
1 tk sütőpor
60 gramm xylitol
2 tojássárgája
1 marék aszalt áfonya
ELKÉSZÍTÉS
Az aszalt áfonyát aprítsuk fel, majd tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a megolvasztott kókuszolajat, a kókuszliszttel elkevert sütőport, és a többi hozzávalót is, és alaposan gyúrjuk össze.
Tegyük egy órára a hűtőbe, majd formázzunk belőle 30 db kis golyót.
Tegyük egy órára a hűtőbe, majd formázzunk belőle 30 db kis golyót.
A sütőt melegítsük elő 175°Cra.
Tegyük a golyókat egymás mellé a tepsibe, majd tegyünk rá egy 4 centi átmérőjű szaggatóformát, és nyomkodjuk le a tésztát korongokká.
A sütő közepén (légkeveréses fokozatán) süssük 12 percig.
A sütő közepén (légkeveréses fokozatán) süssük 12 percig.
Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl! Tarts Velünk a Facebookon is!
1 megjegyzés:
Nagyon szimpatikus sütikék!
Megjegyzés küldése