MOZZARELLÁS PADLIZSÁNKRÉMLEVES (GLUTÉN-, LISZT-, LAKTÓZ-, TOJÁS-, HÚSMENTES)

Már többször említettem, hogy a franciák a levest általában krémleves formájában fogyasztják, és leginkább vacsorára. Egy ilyen könnyű, de mégis kellőképpen laktató mozzarellás padlizsánkrémlevest hoztam, amely elkészítése nagyon egyszerű, és cseppet sem időigényes.

A liszt-, glutén-, tojás-, laktóz-, húsmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!




HOZZÁVALÓK

2 padlizsán
1 liter zöldségalaplé
1 salottahagyma
1 fokhagymagerezd
1 laktózmentes mozzarella
1 kk köménymag
só, bors
1/2 kk őrölt szerecsendió
2 ek olívaolaj


ELKÉSZÍTÉS


A padlizsánokból vágjunk le 4 vékony szeletet, majd tegyük félre. A maradék padlizsánt hámozzuk meg, és kockázzuk fel. Tegyük egy fazékba, adjuk hozzá a megtisztított és karikákra vágott salottahagymát, a megpucolt fokhagymagerezdet és öntsük fel a zöldségalaplével. 

Főzzük puhára padlizsánkockákat, majd adjuk hozzá a felkockázott mozzarellát, és botmixerrel pürésítsük. Ízesítsük sóval, borssal, köménymaggal és őrölt szerecsendióval.

Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, és süssük meg rajta a padlizsánszeleteket. 

Merjük kis tálkákba a levest, majd a megsült padlizsánszeletekkel kínáljuk!



Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!