MERINGUE (GLUTÉN-, LISZT-, TEJMENTES)

A karácsonyra való - gondolatbeli - készülődés jegyében ismét egy 10 perces kedvencünk készült. Ha már akadt itthon kimaradt tojásfehérje, gyorsan egy ilyen remek édességben végezte.

Az elkészítése nagyon gyors (10 perc), de a szárításához szükség van 90 percre!

A glutén-, liszt-, tejmentes diétákban fogyasztható!



HOZZÁVALÓK


2 tojásfehérje (68 gramm)
50 gramm kristálycukor
50 gramm porcukor
2 ek limelé
1 tk kukoricakeményítő


ELKÉSZÍTÉS


A sütőt melegítsük elő 110 ℃-ra.

A tojásfehérjét verjük kemény habbá. Ha már vághatóan kemény - ez a robotgép legmagasabb fokozatán is több perc mire elérjük -, adjuk hozzá folyamatos keverés mellett a kétféle cukrot, a limelét, és a kukoricakeményítőt.

Tegyük egy habzsákba, és nyomjunk kis halmokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe. 

Előmelegített sütőben süssük szárítsuk kb 90 percig.  


Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!