Ismét (előzőt ide kattintva találjátok meg!) a nagy klasszikus, és gyerek
kedvencet készítettünk el a gyerekekkel pár perc alatt (10 perc). Most
azonban nem darált mandulából, hanem kókuszlisztből és
kókuszreszelékből, és a nyáron eltett fehér cukormentes
meggybefőttből is került bele. Nagyon finom, és gyors édesség!
A low carb, és a *mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, laktóz-, szója-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK
100 gramm kókuszliszt
150 gramm kókuszreszelék
50 gramm kókuszzsír
2,5 ek cukrozatlan magas kakaótartalmú holland kakaópor
2 dl kókusztej
4 ek eritritol
2 ek koffeinmentes kv
3 ek meggybefőtt leve
1 kk vaniliaaroma
kb 25 meggyszem + kókusz a forgatáshoz
ELKÉSZÍTÉS
A kókuszzsírt olvasszuk meg, adjuk hozzá
a kávét és a nedves hozzávalókat. Keverjük hozzá az eritritolt, majd a többi száraz hozzávalót is.
Nedves kézzel formázzunk belőle golyókat,
majd – ha szeretnénk – nyomkodjunk a közepébe egy-egy
meggyszemet -, végezetül forgassuk meg kókuszreszelékbe.
Akár azonnal fogyasztható, bár érdemes legalább egy órára
hűtőszekrénybe tenni, így van ideje visszakeményedni a
kókuszzsírnak.
kb 25 db golyó lesz belőle
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése