A kimaradt rövid tészták (penne, fusilli, stb…) egyik legjobb
újrafelhasználási módja – ebben a nyári időben főleg! – a tésztasaláta.
Nem kell főzni, nem kell sütni, csak összekeverjük/rázzuk pár perc
alatt és már kész is! Nálam ha megmarad a tészta alapból egy
fedeles dobozba kerül, így ha tésztasaláta készül akkor csak ki kell
venni a hűtőből, hozzákeverni a finom friss hozzávalókat és már
tálalható is!
Ha frissen kifőtt tésztából készítjük a fedeles doboz
elhagyható, és egy sima tálban is összekeverhető. Ám ez esetben nem
főzés nélküli, mert frissen kell kifőzni a tésztát!
A glutén-, tojás-, laktóz-, fehér cukormentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
250 gramm mindenmentes tészta
1 laktózmentes mozzarella
2 közepes paradicsom
5-6 bazsalikomlevél
1 ek olívaolaj
1 citrom leve
só, bors, késhegynyi őrölt szerecsendió
ELKÉSZÍTÉS
A megfőtt, és hidegre hűtött tésztát tegyük egy fedeles dobozba,
kockázzuk rá a paradicsomot, a mozzarellát és tépkedjük rá a
bazsalikomlevelet. Ízesítsük sóval, borssal, egy késhegynyi őrölt szerecsendióval. Facsarjuk rá a citrom levét, locsoljuk rá az olívaolajat,
alaposan rázzuk össze, és már kínálhatjuk is.
Abszolút helye van a kevés hozzávalós, és a gyors ebéd kategóriákban is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése