MANDULÁS CSÓK ALIG 30 PERC ALATT (LISZT-, LAKTÓZ-, GLUTÉN-, TEJ-, FEHÉR CUKORMENTES, LOW CARB)

Ezek a mennyei és nem utolsó sorban pofonegyszerű mandulás csókok még a kezdő háziasszonyok/lányok számára is könnyen elkészíthető. Nem kell sokat hozzáfűzni, a recept azt hiszem magáért beszél! 

TIPP: Sajnos egyre több ember él különböző ételallergiákkal, ezért már most érdemes megérdeklődni a családtagoknál, barátoknál, hogy az ünnepi menü összeállításánál milyen szempontokat tartsunk szem előtt! 

A glutén-, liszt-, tej-, laktóz-, fehér cukormentes diétában fogyasztható!


  

HOZZÁVALÓK


170 gramm őrölt mandula
100 gramm csokoládé
 60 gramm nyírfacukor
3 tojásfehérje
2 tk citromlé


ELKÉSZÍTÉS


A sütőt melegítsük elő 150 °C-ra.
A tojásfehérjét verjük kemény habbá úgy, hogy közben 3 részletben hozzászórjuk a nyírfacukrot is. Amikor már kellő keménységű a habunk forgassuk bele a darált mandulát és a citromlevet is.
Készítsünk elő két sütőpapírral bélelt tepsit, és két teáskanál segítségével rakjunk kis halmokat a tepsire, majd vizes kanállal kissé lapítsuk le a tetejüket.
Előmelegített sütőben 18 perc alatt süssük készre, majd hagyjuk a sütőpapíron kihűlni.
Ezalatt olvasszuk meg a csokoládét gőzfürdő felett (vagy a mikróban), és a már folyós csokoládéba mártogassuk bele a mandulás korongok felét és a sütőpapírra visszahelyezve hagyjuk megdermedni rajta a csokoládét.

kb 30 db mandulás csók lesz belőle 

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!