Ezek a mennyei és nem utolsó sorban pofonegyszerű mandulás csókok
még a kezdő háziasszonyok/lányok számára is könnyen elkészíthető.
Nem kell sokat hozzáfűzni, a recept azt hiszem magáért beszél!
TIPP: Sajnos egyre több ember él különböző ételallergiákkal, ezért már
most érdemes megérdeklődni a családtagoknál, barátoknál, hogy az
ünnepi menü összeállításánál milyen szempontokat tartsunk szem
előtt!
A glutén-, liszt-, tej-, laktóz-, fehér cukormentes diétában fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
170 gramm őrölt mandula
100 gramm csokoládé60 gramm nyírfacukor
3 tojásfehérje
2 tk citromlé
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt melegítsük elő 150 °C-ra.
A tojásfehérjét verjük kemény habbá úgy, hogy közben 3 részletben hozzászórjuk a nyírfacukrot is. Amikor már kellő keménységű a habunk forgassuk bele a darált mandulát és a citromlevet is.
Készítsünk elő két sütőpapírral bélelt tepsit, és két teáskanál segítségével rakjunk kis halmokat a tepsire, majd vizes kanállal kissé lapítsuk le a tetejüket.
Előmelegített sütőben 18 perc alatt süssük készre, majd hagyjuk a sütőpapíron kihűlni.
Ezalatt olvasszuk meg a csokoládét gőzfürdő felett (vagy a mikróban), és a már folyós csokoládéba mártogassuk bele a mandulás korongok felét és a sütőpapírra visszahelyezve hagyjuk megdermedni rajta a csokoládét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése