GÖRÖG HORIATIKI SALÁTA

A görög, vagy horiatiki salátát nem kell bemutatni, szerintem mindenki ismeri. Sőt továbbmegyek, szerintem sokan szeretik is.
Bár az eredeti recept oreganóval van, ha mód van rá érdemes kipróbálni provence-i fűszerkeverékkel is.

A liszt-, glutén-, cukor-, tojás-, húsmentes diétákban fogyasztható!





HOZZÁVALÓK

1 kígyóuborka
1 zöldpaprika
2 paradicsom
120 gramm zöld olívabogyó
1 ek olívaolaj
1 ek limelé
1 kk provence-i fűszerkeverék

frissen őrölt tarka bors


ELKÉSZÍTÉS


Mossuk meg az uborkát, a lila hagymát, a paprikát és a paradicsomokat, vágjuk ketté őket hosszanti irányban, majd karikázzuk fel vékony szeletekre. Tegyük egymás után egy tálba.
Adjuk hozzá az olívabogyót, locsoljuk meg az olívaolajjal, a limelével, sózzuk, csavarjunk rá pár tekerésnyi friss tarka borsot, a provence-i fűszerkeveréket, és végezetül szórjuk meg a felkockázott feta sajttal.
Keverjük össze, és tegyük hűtőbe - ha van rá időnk - kb fél-egy órára.




Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!