CSIRKESASLIK CSÍKOS RÉPÁVAL

A Facebook oldalon többen is kértétek, hogy legyen több olyan recept, amely a gyerekek - sokszor válogatós - szájízének is megfelelő. 
Mint kisgyerekek Anyuka, jómagam is tudom, hogy bizony nem egyszerű Nekik ízletes mégis egészséges ételeket feltálalni. Nem beszélve arról, hogy ami egyszer ízlett Nekik, közel sem biztos, hogy a következő alkalommal is megfelelő lesz...
Mi most közösen készítettük el az ebédünket, ami nagyon jó kis móka is volt egyben, nagyon élveztük a közös készítést, amelyhez nem is kell más mint zöldségek és kisebb-nagyobb méretű szaggatók.



Az elkészült korongok sütése 10 perc alatt megvolt SEB ActiFryben pár permetnyi olívaolaj segítségével, de a csíkos zöldségek és a csirkesaslikot megsüthetjük akár serpenyőben, akár sütőben is minimális olívaolaj ráspriccelésével.



Én most alsó szintre a zöldségeket tettem be, a felsőbe a nyársra húzott csirkemellkorongokat.
Ha nem kétszintes, hanem egy tálas actifryt használunk, akkor vagy keverőlapát nélkül süssük, vagy pedig ha lapáttal akarjuk, ne húzzuk nyársra a húskorongokat, hanem csak tegyük a zöldségek mellé (nehogy megkarcolja a belsejét). 




HOZZÁVALÓK

2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 db burgonya
1 csirkemellfilé
só, őrölt fehér bors
3-4 fújásnyi olívaolajpermet


ELKÉSZÍTÉS

A zöldségeket tisztítsuk meg, majd vágjuk egyforma vastagságú korongokra. A kisebb és nagyobb méretű szaggatókkal szúrjuk ki, majd a különböző színű zöldségkorongokkal "töltsük" vissza és tegyük az Actifrybe.
A csirkemellet szintén szúrjuk ki korongformájúra, majd szúrjuk fel nyársra. Tegyük az Actifrybe és pár fújásnyi olívaolaj-permettel fújjuk be, hintsük meg pár csavarásnyi tengeri sóval és őrölt fehér borssal és  10 perc alatt süssük készre (Actifry 2in1, szárnyas programmal).

TÁPANYAGTARTALOM
Teljes adag:
Energia 286 kcal
Fehérje 32,1 gramm  
Zsír 5,3 gramm
Szénhidrát 26,7 gramm

100 grammra átszámítva:
Energia 95 kcal
Fehérje 10,6 gramm
Zsír 1,8 gramm
Szénhidrát 8,8 gramm

2 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon aranyos kis Kuktád volt és milyen komolyan összpontosít! Guszta nagyon amit csináltatok !

ChezSandra írta...

Köszi Éva, nagyon élveztük a lyuggatást :) És még finom is volt utána :)

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!