Nagyon csokis, nagyon finom, és nagyon egyszerű elkészíteni..
Többet nem is mondok erről a csupa csokoládés csodáról. Kívül kellően kérges, belül kellően krémes... Már ha nem sütjük túl! Nem szabad ugyanis megvárni, hogy a tűpróba után tisztán jöjjön ki a tű belőle, mert kihűlve akkor nem hogy nem lesz kellőképpen nedves belül, de még ki is szárad! Sőt, egyáltalán nem kell tűpróba!
Ez nem túl édes torta,aki az édesebb ízeket kedveli, emeljen a nyírfacukoradagon!
Nyírfacukorral készül, a glutén-, lisztmentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK (18 centiméteres formához)
230 gramm magas kakaótartalmú csokoládé
100 gramm vaj
120 gramm xylitol
1 kk vaníliakivonat
20 gramm (cukrozatlan) kakaó
80 gramm darált mandula
4 egész közepes tojás
ELKÉSZÍTÉS
A tojásokat verjük fel habosra.
Vízfürdő felett olvasszuk meg a vajat és a csokoládét. Keverjük hozzá a xylitolt és a vaníliakivonatot. Tegyük félre, majd keverjük hozzá a felvert tojást és a kakaóval összekevert darált mandulát.
150°Cra előmelegített sütőben süssük 30 percig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése