TONHALFLAN

5 perc előkészülettel és 20-25 perc sütéssel egy ínycsiklandó tonhalas fogást varázsolhatunk az asztalra. A korianderes zöldbabsalátával tökéletes, (glutén és lisztmentes, hozzáadott cukrot nem tartalmazó) és nem utolsó sorban kellőképpen laktató fogást kínálhatunk fél óra alatt. 



HOZZÁVALÓK (2 adag)

80 gramm tonhal (konzerv)
1 kisebb cukkini (kb 300 gramm)
10 gramm vaj
1 egész tojás
12,5 cl tej
15 cl tejszín
1  tk kukoricakeményítő
só,
1/2 kk őrölt szerecsendió,
frissen őrölt tarka bors

ELKÉSZÍTÉS

A sütőt kapcsoljuk be 180°Cra.
A tonhalat tegyük egy tálba, majd villával törjük át. Adjuk hozzá a tojást, a tejet, és a kukoricakeményítővel csomómentesre kevert tejszínt. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az őrölt szerecsendióval. Alaposan keverjük össze, majd tegyük félre. 
A cukkinit mossuk meg, vágjuk le két végét, majd karikázzuk fel nagyon vékony szeletekre. Kenjünk ki vajjal két egyszemélyes cocotte-t (sütőtálat), oszlassuk el bennük a cukkiniszeleteket, majd öntsük fel a tonhalas masszával.
Előmelegített sütőben süssük meg 20-25 perc alatt. 


Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!